There was an error in this gadget

Thursday, 15 September 2011

Borang Posting Guru E-GST di buka bulan DIsember.. Yeaah..

  Apabila dengar post lepas nampak syok lak kan.. Ialah mana tak nye, dah 9 bulan den nak isi borang posting x buka2 gara2 pembekuan jawatan. Kalian semua boleh rujuk dalam post-post yang lepas lah.. Kat UKM je bape ramai "saing2" yg dah kawen, nak beranak n jaga anak menjadi resah dek kerana kelewatan posting nie.. Termasuklah den.. Mana taknye, den dah mintak tolong sama Datuk Micheal Chong, Ketua Biro Pengaduan MCA waktu bulan pose lagi, tapi sampai sekarang x dapat2 lagi maklum bals daripada Datuk Dr, Wee Ka Siong ak.a Timb . Menteri Pelajaran Malaysia 1...

  Dalam proses menunggu lak, KPM kate jawatan dibekukan sampai bulan 9.. Tapi den baru je lepas amik exam PTD Julai lepas, yang patut diumumkan pada 18 Ogos, namun ditunda kepada 23 Sept ni... Malang2 nasib kami.. nak keje lain xdapat, nak mintak keje bank kompom dah kn reject, nak keje floor Engineer (nama populer clener di London), malu.. hahahahha...\

 Tup. tup.. tup.. dapat satu berita.. den bukak group kawan2 yg duk perjuangkan pasal posting ni di FB a.ka MUKABUKU antaranya Graduan Fakulti Pendidikan (http://www.facebook.com/groups/140465859348917/ )  dan Keluhan Hati Graduan Pendidikan ( http://www.facebook.com/pages/Keluhan-Hati-Graduan-Pendidikan/164585130290763) yang ahlinya terdiri daripada semua graduan Pendidikan IPTA seluruh Malaysia... jap3x.. tertinggal satu benda... tiba2 terbaca satu komen yg agak baek gak dipost ...


Td saye kol JPA...tny pasal isu pembekuan pengambilan guru...org JPA cakap pembekuan dilanjutkan ag 3 bulan dalam semua pengambilan kakitangan kerajaan termsuklah guru...sedihnyer....pas kol JPA terus saye nangis...beratnyer dugaan...cik Merpati Putih..tolong sayeeeee.. (diambil dari group yg pertama)..

adehhhh... agaknye memng betoi borang akan dibuka bulan Disember 2011 dan posting dijangka dalam Jun/Julai 2012... dah setahun setengah menganggur..  Kepada kawan2 lain.. inilah naseb kite..
 

2 comments:

  1. oh lanjut lagi ker, knala tunggu lg la geng2 kita yang grad ni, tapi ada dengan desas desus "no posting for CGPA under 2.7" dan informer tu cakap confirm, tp aku xpasti le betul ke x

    ReplyDelete